Surimi- zalmsalade met radijs

Een salade met een Aziatisch tintje die je een zomers gevoel geeft. Het is een heel voedzame salade die je ook makkelijk een dag van te voren kan voorbereiden om mee te nemen naar werk of studie. Je kunt eventueel nog wat krokante zeewier of nori toevoegen voor een extra bite.

Surimi- zalmsalade met radijs

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang lunch, Salade
Porties 1 persoon
calorieën 600 kcal

Ingrediënten
  

  • 125 gram surimi
  • 65 gram zalm uit blik
  • 150 gram radijs
  • 1/2 avocado ongeveer 60 gram
  • 100 gram cottage cheese
  • 30 gram quinoa (droog)
  • 50 gram veldsla
  • 1 theelepel mierikswortelcrème
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Kook de quinoa 10 minuten in ruim water.
  • Snijd de surimi sticks, radijs en avocado in kleine stukjes en doe deze in een kom.
  • Laat de zalm uitlekken en voeg deze er vervolgens ook toe.
  • Voeg dan de mierikswortelcrème en cottage cheese toe en meng dit goed.
  • Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Voeg tot slot de veldsla en gekookte quinoa er aan toe en serveer in een bord.
Trefwoord krab, lente, quinoa, salade, surimi, vis, zalm, zomer