Over Marieke

Als dochter van de bakker weet ik heel goed dat je lekker en goed eten het beste vanaf de basis zelf kunt maken. Zo weet je wat er in je eten zit en wat vooral niet. Ik was al vanaf mijn 14de aan het werk in het hogere segment van de horeca als gastvrouw. Hier heb ik de kookkunst goed kunnen afkijken. In mijn huidige baan als SEO specialist (online marketeer) heb ik weinig te maken met eten en koken, maar dat compenseer ik in mijn vrije uren. Ik sta graag in de keuken met mijn handen in het deeg of te roeren in een pan.

Lekker en ook nog eens gezond


Ik kan heel erg genieten van lekker eten, maar dan vind ik het wel belangrijk dat het ook gezond en voedzaam is. Daardoor had ik een nieuwe uitdaging ontdekt, namelijk guilty pleasures en makkelijke gerechten ook nog eens gezond maken. Met een beetje pasta, room en een potje pesto kan iedereen wat op tafel zetten wat bij velen goed in de smaak zal vallen. Ik maak liever deze pasta nog lekkerder en met voedingsstoffen waar je lichaam nog iets mee kunt.

Gezond eten saai?


Gezond eten hoeft niet saai of minder lekker te zijn, dat wil ik met deze recepten bewijzen. Hierdoor is een gezonde levensstijl goed vol te houden. Ik hoop dat ik met deze recepten kan bijdragen aan een gezonde levensstijl om jou beter in je vel te laten zitten. Want je hebt maar één lichaam, dus zorg er goed voor.

Geen vlees wel vis recepten


Je zult geen vlees recepten vinden want sinds 2018 eet ik geen vlees meer. Deze omschakeling heb ik gemaakt om verschillende redenen. De grootste reden is gezondheid. Ik geloof dat vlees niet gezond is voor een mens en dat wij onze voedingsstoffen uit plantaardige voeding kunnen halen. Daarnaast is het niet alleen slecht voor een mens, maar ook voor het milieu en de opwarming van de aarde. Dus om mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu ben ik gestopt met vlees eten. Daarnaast maakte je mij al nooit blij met veel vlees. Zo zijn er meer dingen die je beter kunt laten staan voor je gezondheid en het milieu. Met vis maak je mij heel gelukkig, dus dat eet ik nog ongeveer één keer in de week.

Voeding als medicijn


Deze recepten hebben niet als doel om je te laten afvallen, maar wel om lekkerder in je vel te laten zitten. Ik geloof namelijk dat je bij verschillende mentale en lichamelijke klachten het probleem kan verminderen of zelfs kunt oplossen door je voeding aan te passen. Meer gevarieerd en gezond eten kan veel doen voor je gezondheid en of jij lekker in je vel zit. Daarnaast maakt lekker eten en koken mij in ieder geval al een gelukkiger mens.  
nieuwe profielfoto 3

Gevolgde food/health opleiding
Voedingscoach – BenVitaal Academy

Mijn favoriete kookboeken
Vegalicious – Alice Hart
Persiana – Sabrina Ghayour
The green kitchen at home – David Frenkiel

Gelezen food/health boeken
Vet belangrijk – Mariëtte Boon, Liesbeth van Rossum
Het voedsellabyrint – Jaap Seidell, Jutka Halberstadt
De voedselzandloper – Kris Verburgh
Echt Radmilo – Radmilo Soda, Maaike Severijnen
Eet als een atleet – Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt