Bijna vegetarische caesarsalade

Een van mijn favoriete salades, Caesersalad, maar dan bijna vegetarisch (wel met ansjovis) en gezonder. Daarnaast ook nog eens heel lekker.

Van de caesersalad is de grootste calorieën bom de dressing op basis van mayonaise. Door deze te vervangen voor Griekse yoghurt maak je een gezondere keuze. De geroosterde kikkererwten zijn ter vervanging van de croutons, de stukjes cashewnoten zijn de Parmezaanse kaas en de vegetarische schnitzel is de kip. Om de salade helemaal vegan en vegetarisch te maken vervang je de Griekse yoghurt voor silken tofoe en de ansjovis laat je weg. Mis je nog bacon? Probeer dan eens de vegan bacon uit dit recept.

Bijna vegetarische caesarsalade

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Salade
Porties 1 persoon
calorieën 675 kcal

Ingrediënten
  

  • 120 gram gekookte kikkererwten
  • 4 stukjes ansjovis
  • 20 gram cashewnoten
  • 200 gram romaine sla
  • 1 vegetarische schnitzel
  • 4 gram edelgistvlokken

Dressing

  • 50 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1/4 sap van een citroen
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel worchestersaus
  • 1/2 teen teen knoflook
  • 1 theelepel vissaus (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Breng de kikkererwten op smaak met wat zout, (cayenne) peper en eventueel raz el hanout of andere kerrie kruiden.
  • Rooster de kikkererwten 20 minuten in de oven.
  • Snijd de sla en spoel deze af.
  • Voeg alle ingredienten voor de dressing in een kom en meng met een staafmixer.
  • Snijdt de schnitzel in reepjes. Bak de schnitzel in een koekenpan.
  • Mix de sla met de dressing en doe het in een bord of kom.
  • Verdeel daar over de kikkererwten en eventueel edelgsitvlokken.
  • Verkruimel de cashewnoten in een vijzel en verdeel deze ook over de sla.
  • Decoreer de salade met de schnitzel en ansjovis.
Trefwoord ansjovis, cashew noten, vegetarische schnitzel, vis