Gegrilde groenten uit de oven

gegrilde groente

Gegrilde groenten – dit is zonder twijfel de beste manier om groenten te bereiden. Het grillen geeft de groenten extra diepte en een heerlijke smaak, en ze blijven nog een bite houden. Ik eet het vaak tijdens de lunch de laatste tijd, in combinatie met wat salade en een lekkere hummus. Zo lekker!

Het is een makkelijke en lekkere manier om veel verschillende kleuren in een maaltijd te stoppen. Een vitamine boost, gewoon wanneer je het even nodig hebt of omdat je er gewoon zin in hebt. Je kunt het soort groente helemaal naar eigen smaak aanpassen. Ook een ideale manier om restjes uit de koelkast op te maken.

Je kunt het bijvoorbeeld eten met wat couscous en halloumi of maak er een salade van met wat bonen.

Gegrilde groenten uit de oven

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingredi├źnten
  

  • 1 courgette
  • 6 gekleurde wortels
  • 2 ongekookte bieten
  • 1 takje tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen verse knoflook
  • Optioneel voor garnering: gebakken paddenstoelen, pijnboompitten en hummus als dip

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de groente in grove stukken zoals op de foto.
  • Leg deze in een ingevette ovenschaal en besprenkel met nog wat olijfolie.
  • Breng de groenten op smaak met peper, zout en verse tijm en schep door elkaar.
  • Plaats de ovenschaal in de oven en schep halverwege om.
Trefwoord biet, courgette, wortel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept