Gevulde aubergine met bulgur en feta

gevulde aubergine met bulgur

Deze gevulde aubergines met bulgur en feta zijn makkelijk te maken, gezond, rijk aan eiwitten, voedzaam en super lekker! Een heerlijk vegetarisch mediterraans gerecht voor lunch of diner!

Aubergines heb ik eigenlijk altijd in de koelkast liggen. Ze zijn heerlijk gegrild door een salade, maar ook lekker door een curry. Ze zijn, mede door de vlezige structuur, ideaal om te vullen. De mogelijkheden voor de vulling zijn eindeloos. Je kunt de aubergines vullen met diverse groenten, quinoa, couscous, rijst, bloemkoolrijst, bonen of seitan. Het perfecte vegetarische gerecht, het hele jaar door. Heb je nog een beetje vulling over? Bewaar het voor de volgende dag door een salade of voor een curry.

Gevulde aubergine met bulgur en feta

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen
calorieën 488 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gram bulgur
  • 1 eetlepel ajvar
  • 100 gram gekookte kidneybonen
  • 100 gram gekookte kikkererwten
  • 50 gram feta
  • zout en peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de aubergines en dep ze droog. Snijd aan één kant in de lengte door midden (niet doorsnijden). Leg ze in een ovenschaal en strooi er wat zout over. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Kook de bulgur gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Ongeveer 10 minuten voordat de aubergines gaar zijn, snijd je de uien en fruit je de uien 2-3 minuten. Snijd de knoflook en voeg deze toe en fruit deze 30 seconden mee.
  • Voeg dan de komijn, cayennepeper en tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de gekookte bulgur toe. Voeg de ajvar toe.
  • Als de aubergines gaar zijn, laat ze dan ongeveer 5 minuten afkoelen. Schep dan het vruchtvlees eruit, maar niet helemaal, zodat er genoeg auberginevlees overblijft om de vulling in te doen. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe de gehakte aubergine bij de bulgur in de pan, samen met de kikkererwten en kidneybonen en peterselie, en breng op smaak met zout. Dek de pan weer af en zet nog 5 minuten opzij om de smaken in te laten trekken.
  • Snijd de rode ui in ringen. Schep de vulling in de aubergine en verkruimel wat feta en rode ui over de aubergines.
Trefwoord ajvar, aubergine, bulgur, kidney bonen, kikkererwten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept