
Bulgur en biet met tamarinde saus
Ingrediënten
- 50 gram bulgur
- 250 gram gekookte biet
- 25 gram feta
Ingrediënten – voor vier personen (rest invriezen per portie)
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 eetlepel bloem
- 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepel fenegriek
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 groot bosje koriander
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 500 ml warm water
- peper en zout
Instructies
- Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en schenk een laagje olie in de pan.
- Snijd de ui. Bak de ui tot de ui glazig is en aan de randjes goudbruin wordt.
- Doe de bloem erbij en roer goed door om de bloem te laten garen.
- Voeg de knoflook toe. Doe de kurkuma, de fenegriek, de cayennepeper erbij en roer 1 tot 2 minuten goed door.
- Roer de koriander erdoor en bak tot de koriander zacht wordt.
- Los de tamarindepasta op in het water en schenk in de pan. Zet het vuur lager en laat 15 minuten met een deksel schuin op de pan zachtjes koken.
- Kook ondertussen ook de bulgur 15 minuten. Doe 1/4 van de saus in een koekenpan en doe hier de bulgur en bieten bij. Meng goed dat de smaken goed intrekken. Snijd de feta en voeg deze als laatste toe en serveer direct.
