
Simpel, maar heerlijk – fris, maar ook kruidig – voedzaam en snel klaar
Een heerlijke salade met ingrediënten die je vaak wel in huis hebt. Ik heb zelf een grote verzameling van verschillende gedroogde bonen en voor dit recept had ik reuze witte bonen gekocht. Je kunt voor deze salade bonen gebruiken die jij het lekkerste vindt.
TIP: Maak de salade de avond van te voren klaar zodat de smaken in de bonen kunnen trekken.
Turkse witte bonensalade
Ingrediënten
- 240 gram Witte bonen zoals boter bonen of cannellini bonen
- 1/4 rode ui
- 1 theelepel za’atar
- 2 takjes peterselie
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 Sap van een citroen
- 10 gram tahini
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- peper en zout
- 40 gram gemengde sla
Instructies
- Snijd de rode ui en pluk de blaadjes van de takjes peterselie.
- Doe de witte bonen, de rode ui, sla en platte peterselie in een grote kom en meng goed.
- Maak de dressing in een aparte kom. Voeg het citroensap, knoflookpoeder en de tahin toe en roer tot een egaal mengsel. Doe de rode wijnazijn en peper en zout erbij en meng goed.
- Schenk de dressing over de salade en meng alles. Doe de salade in een kom en verdeel de za’atar overheen.
