
Als ik een top drie zou maken van favoriete salades dan is deze falafel salade die in dit rijtje voor zou komen. Het liefst eet ik zelfgemaakte falafel uit de oven. Of natuurlijk van een Libanese traiteur. Deze zijn dan wel vaak gefrituurd en dat is natuurlijk ook heel lekker. Als je goede falafel van een Libanese zaak of zelfgemaakte eenmaal gewend bent dan wil je niet meer anders. Deze voedzame salade kun je ook als maaltijd salade in de avond eten. Ik raad je alleen niet aan om deze salade voor een meeting of date te eten. De knoflook is namelijk goed aanwezig.
Falafel salade
Ingrediënten
- 4 stukjes falafel
- 50 gram spinazie
- 40 gram ongekookte linzen
- 125 gram cherry tomaten
- 1/4 komkommer
- 1/2 rode paprika
Yoghurt dressing
- 100 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 takje koriander
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- peper en zout
Instructies
- Bereid de falafel zoals in het falafel recept staat.
- Kook de linzen 10 minuten en laat afkoelen.
- Snij de komkommer, tomaten en paprika.
- Maak de dressing door alles in een schaaltje door elkaar te roeren en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg alles samen en leg de falafel op de salade.
