Gezonde wentelteefjes

Gezonde wentelteefjes, bestaat dat? Als je het mij vraagt wel. Het belangrijkste ingrediënt brood moet van goede kwaliteit zijn. Als dochter van de bakker ben ik behoorlijk verwend als het gaat om goed en lekker brood. Om te te zorgen dat je een brood koopt die vezelrijk is kun je het beste naar een goede bakker gaan. Als ik geen brood van mijn vader in de vriezer heb ga ik naar mijn favoriete bakker in Amsterdam Bbrood. Dit brood verkopen ze ook bij Marqt . Kies voor een ambachtelijk wit vloer brood en dan het liefst een Frans zuurdesembrood. Voor lekker Frans brood kun je ook naar het Bakhuys in Amsterdam gaan. Mocht je een intensieve sporter zijn kun je ook een half schepje proteïne poeder aan de amandelmelk toevoegen. Ook lekker voor de smaak.

Gezonde wentelteefjes

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon
calorieën 420 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram wit zuurdesem brood ongeveer 3 plakken
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 10 gram amandelen
  • 2 dadels
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden

Instructies
 

  • Laat de amandelen en dadel minimaal 4 uren weken in water.
  • Doe de amandelen, dadel en 50 ml water in de blender en laat 1 minuut aanstaan. Zo makkelijk is amandelmelk maken.
  • Doe het ei en eiwit in een diep bord en klop los. Doe hier de speculaaskruiden bij. Meng hier vervolgens het amandelmelk doorheen.
  • Leg hier de plakken brood in en laat het ei mengsel goed intrekken.
  • Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag.Leg de wentelteefjes in de pan. Bak ze op laag vuur in ongeveer 4 minuten goudbruin. Keer halverwege.
  • Garneer eventueel met rood fruit, cacao nibs, banaan, gebakken appel, (suikervrije) siroop, yoghurt, pindakaas of cookie dough van kikkererwten.
  • Als je wat eimengsel over hebt kun je dit ook in een cupcake vormpje 10 minuten bakken op 180 graden in de oven. Eventueel met wat cacaopoeder er doorheen.
Trefwoord brood, eieren, wentelteefjes