Broccoli cashew salade

Spaanse roots

Deze salade is had ik gegeten in een klein restaurantje in Sitges dicht bij Barcelona. Ik heb de salade nog een beetje mijn eigen draai gegeven door quinoa en sla toe te voegen, maar de smaak is bijna hetzelfde. Uiteraard smaken gerechten altijd lekkerder op vakantie en in een zonnig land. Als ik even een flashback wil naar toen, dan maak ik graag deze salade. Dan ben ik blij dat ik direct heb genoteerd wat er in de salade zat, want hij smaakt nog steeds lekker!

Five spice kruidenmelange

De five spice kruidenmelange is bij de grotere supermarkt verkrijgbaar of bij mijn favoriete (online) delicatessen winkel.  Je kunt het ook zelf maken met venkelzaad, anijs, kaneel, szechuanpeper en kruidnagel. Deze specerijen combineren heel goed met de broccoli, cashew noten en Griekse yoghurt.

Broccoli cashew salade

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang lunch, Salade
Porties 1 persoon
calorieën 620 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram broccoli
  • 30 gram gemengde sla
  • 40 gram quinoa
  • 150 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 10 gram gefrituurde uitjes
  • 1 theelepel five spices kruidenmelange
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

Instructies
 

  • Kook de quinoa in 10 minten gaar.
  • Snijd de broccoli in roosjes (stam in blokjes) en kook de broccoli beet gaar.
  • Doe de Griekse yoghurt in een kom en doe daar de specerijen bij.
  • Rooster de cashew noten in een pan.
  • Doe alle ingrediënten in kom en meng goed. Garneer met de gefrituurde uitjes.
Trefwoord broccoli, cashew noten, five spice, griekse yoghurt, quinoa, vegetarisch