
Do it yourself nutella, maar dan zonder palmolie of heel veel suiker. Deze chocolade-hazelnoot spread van zwarte bonen is heel verslavend. Heerlijk voor op je overnight oats met banaan, pannenkoeken of wentelteefjes. Een goede volle eetlepel van ongeveer 30 gram is ongeveer 75 calorieën en zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Je kunt het ook gebruiken voor een spread tussen koekjes. Bewaar de spread een week in de koelkast of invriezen in kleine bakjes. Zo heb je deze hemelse spread altijd op voorraad.
Filodeeg gevuld met chocolade spread

Je kunt ook filodeeg bakjes vullen met de spread zoals op de foto. Vet hiervoor een cupcake vorm in en bedek dit met filodeeg. Bak het ongeveer 6-7 minuten op 175 graden. Houd het goed in de gaten zodat het niet verbrand.
Gezonde chocolade hazelnoot spread
Ingrediënten
- 240 gram gekookte zwarte bonen
- 12 dadels zonder pit
- 40 gram hazelnootpasta of hazelnootstukjes
- 20 gram cacao poeder
- 30 gram chocolade proteïne poeder
- paar druppels vanille extract
- optioneel: cacao nibs
Instructies
- Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad mengsel. Als het mengsel nog iets te dik is, doe er dan een klein beetje water doorheen.
