
Een makkelijke salade die zo klaar is. Je kunt halloumi koud eten, maar wanneer je het grilt of bakt wordt het veel lekkerder. De halloumi kun je ook 2×7 minuten op 180 graden in de airfryer doen. Voor wat extra groente kun je ook nog gegrilde groente zoals aubergine, courgette en asperges aan de salade toevoegen. Zo maak je er een extra lekkere en voedzame salade van! Ideaal voor doordeweeks of voor wanneer je even wat minder tijd hebt. Als deze salade je bevalt kun je ook deze geroosterde kikkererwten salade eens proberen.
Geroosterde kikkererwten halloumi salade
Ingrediënten
- 150 gram gekookte kikkererwten
- 100 gram cherry tomaten
- 1 paprika
- 50 gram ajvar of harissa
- 35 gram gemengde sla
- 75 gram halloumi
- 1 paprika
- 1/2 theelepel raz el hanout
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng de kikkererwten op smaak met de specerijen. Doe ze in de ovenschaal en doe deze voor 20 minuten in de oven.
- Snijd de halloumi in blokjes en bak of gril deze aan beide zijde.
- Snijd de tomaten en paprika’s in stukjes. Voeg alles samen met de sla, ajvar of harissa en de kikkererwten.
- Hussel alles vervolgens door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
