
Je kunt deze salade zowel warm als koud serveren en dus is het zowel een recept voor de lunch als voor diner.
Bonen salade met piccalilly
Ingrediënten
- 100 gram sperziebonen
- 40 gram kidney bonen droog
- 40 gram witte boter bonen droog
- 100 gram augurk
- ½ kleine venkel (ongeveer 130 gram)
- 100 gram wortel geraspt
- 50 gram quinoa ongekookt
- 50 gram piccalilly
- peper en zout
Instructies
- Laat de witte en kidney bonen 12 tot 24 uur ik water weken. Kook de witte en kidneybonen bonen 45-60 minuten in ruim water.
- Snijd de venkel en kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter en kook deze samen met de bonen de laatste 20 minuten mee.
- Breng water aan de kook en kook de sperziebonen tot beetgaar in ongeveer 6-8 minuten.
- Kook de quinoa 10 minuten en laat deze samen met de bonen en venkel vervolgens afkoelen.
- Snijd de augurk en voeg alle ingrediënten samen. Breng op smaak met peper en zout.
