Bonen salade met piccalilly

Je kunt deze salade zowel warm als koud serveren en dus is het zowel een recept voor de lunch als voor diner.

Bonen salade met piccalilly

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Salade, voorgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 530 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram sperziebonen
  • 40 gram kidney bonen droog
  • 40 gram witte boter bonen droog
  • 100 gram augurk
  • ½ kleine venkel (ongeveer 130 gram)
  • 100 gram wortel geraspt
  • 50 gram quinoa ongekookt
  • 50 gram piccalilly
  • peper en zout

Instructies
 

  • Laat de witte en kidney bonen 12 tot 24 uur ik water weken. Kook de witte en kidneybonen bonen 45-60 minuten in ruim water.
  • Snijd de venkel en kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter en kook deze samen met de bonen de laatste 20 minuten mee.
  • Breng water aan de kook en kook de sperziebonen tot beetgaar in ongeveer 6-8 minuten.
  • Kook de quinoa 10 minuten en laat deze samen met de bonen en venkel vervolgens afkoelen.
  • Snijd de augurk en voeg alle ingrediënten samen. Breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord bonen, piccalilly, quinoa, vegan, vegetarisch, venkel, wortel