
Venkel- pastinaaksoep met boterbonen
Ingrediënten
- 3 stuks venkel
- 1 pastinaak
- 1 prei
- 400 gram gekookte boter bonen
- 2 tenen knoflook
- 1 laurierblad
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel zonnebloem- of olijfolie
- peper en zout
- 1 takje verse rozemarijn en/of tijm
Instructies
- Snijd de prei, pastinaak en venkel in stukjes.
- Zet een grote soeppan op laag vuur en doe de olie in de pan. Voeg de prei, pastinaak en de venkel toe en bak 5 minuten.
- Snijd de knoflook. Doe de knoflook, rozemarijn/tijm en het laurierblaadje erbij en laat een minuutje meebakken.
- Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat het 10 minuten koken en verwijder daarna het laurierblaadje en rozemarijn/tijm.
- Pureer de soep en voeg dan de witte bonen toe. Laat ze kort mee verwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
