Spinazie omelet met gerookte zalm

Wanneer je een beetje extra wilt uitpakken of op je gasten indruk wilt maken is dit een ideaal voorgerecht. Ik vind spinazie, cottage cheese en gerookte zalm een combinatie om mijn vingers bij af te likken. Met deze omelet spinazie en gerookte zalm kun je een eigen kunstwerkje maken. Zoals ze dat ook altijd in restaurants doen, maar vanuit je eigen keuken.

Spinazie omelet met gerookte zalm

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang lunch, voorgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 500 kcal

Ingrediënten
  

Spinazie omelet

  • 50 gram spinazie
  • 2 eieren
  • 1 bosui
  • Paar blaadjes basilicum en takjes peterselie, bieslook en koriander Wat je zelf lekker vind
  • 2 eetlepel edelgistvlokken
  • peper en zout

Garnering

  • 100 gram gerookte zalm
  • 50 gram cottage cheese
  • 1/2 avocado ongeveer 50 gram
  • 6 cherry tomaten
  • 3 radijsjes
  • handje veldsa

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bedek een kleine ovenschaal of taartvorm met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten voor de spinazie omelet in de blender.
  • Schenk in de vorm en bak 20-25 minuten op 180 graden.
  • Bedek de omelet met de zalm, cottage cheese, cherry tomaten, avocado en radijs. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Trefwoord avocado, cottage cheese, quiche, radijs, spinazie, zalm