
Als niet-vleeseter kun je soms een beetje klaar zijn met weer kaas op brood of één van de bekende Maza spreads. Dan is deze avocado kikkererwtenspread een heerlijke afwisseling voor een uitgebreide weekend lunch of gewoon doordeweeks omdat hij zo lekker is!
Avocado kikkererwtenspread
Ingrediënten
- 65 gram gekookte kikkererwten
- 1/2 avocado
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 2 takjes dille
- 1 stengel bosui
- 1/2 theelepel kerrie
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
- 1/4 sap van citroen
Instructies
- Doe de kikkererwten samen met het citroensap, avocado en de mosterd in een kom. Gebruik een pureestamper of een vork om de kikkererwten fijn te stampen tot een romige vulling (er mogen hier en daar nog hele kikkererwten tussen zitten).
- Snijd de bosui. Voeg de dille, bosui, zout, kerriepoeder en zwarte peper toe aan het mengsel en roer goed. Proef en voeg indien nodig meer zout toe.