Bloemkool koekjes

Heb je een stukje bloemkool over, maar weet je niet wat je er mee zal maken? Probeer dan eens deze bloemkool koekjes. Ze worden ook wel eens bloemkoolburgers of bloemkoolpannenkoeken genoemd. Je kunt ze combineren met waar jij zin hebt. Altijd goed om een portie in je vriezer te hebben. Eet ze met een frisse salade, pitabroodje of flatbread. Met frisse yoghurt of tahini dip zijn ze ook heerlijk als borrelhapje. Een soort bitterbal dus, maar dan gezonder (en lekkerder).

Bloemkool koekjes

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Snack
Porties 12 stuks
calorieën 38 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot gesneden
  • 1/4 prei
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram bloemkool
  • 65 gram courgette
  • 1 ei
  • 30 gram kikkererwtenmeel
  • 50 gram cottage cheese
  • sap van 1/2 citroen
  • zout
  • 1/2 rode peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Fruit de ui, prei, knoflook en rode peper aan in een koekenpan. Doe dit op laag vuur ongeveer 15 minuten.
  • Snijd intussen de bloemkool in grove stukken en doe in de foodprocessor tot het mengsel de textuur heeft van broodkruimels. Knijp het overtollige vocht eruit.
  • Rasp de courgette en knijp het overtollige vocht eruit. Breek een ei in een meng kom en klop los.
  • Voeg alle ingrediënten er bij en roer door elkaar. Maak 12 koekjes en bak 30 minuten op in de oven.
  • Je kunt de bloemkool koekjes ook in de airfryer bakken. Ongeveer 6-8 minuten op 180-200 graden.
Trefwoord bloemkool