
Bij een Traiteur met Midden-Oosterse gerechten kwam ik een nieuwe lekkere dip/mezze tegen namelijk borani. Een dip op basis van (Griekse) yoghurt, wortel, dille, knoflook en kurkuma. In het kookboek Simply van Sabrina Ghayour staat een recept met flespompoen, maar verder is deze dip niet heel bekend. Ik heb er een borani salade mee gemaakt en het recept deel ik graag want het is een aanrader!

Borani salade
Ingrediënten
- 100 gram pompoenpuree
- 150 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 200 gram witte bonen
- 1/2 komkommer
- 2 oranje wortels
- 1 paarse wortel
- 40 gram veldsla
- 2 takjes dille
- 1 theelepel kerrie
- 1/2 theelepel kurkuma
- snufje cayennepeper
- 1 teen knoflook
Instructies
- Doe de Griekse yoghurt, pompoenpuree, kurkuma, kerrie, knoflook en cayennepeper in de blender of meng het met een staafmixer.
- Rasp met een spiraalsnijder of spiraalrasper de wortels en komkommer.
- Spoel de witte bonen af en doe samen met de rest in een mengkom.
- Doe de verse dille in de kom. Meng goed en serveer in een diepbord of kom.