Broccoli salade met salsa verde

Deze salade heeft zoveel voordelen en redenen om het je nieuwe favoriet te maken. Het is makkelijk van te voren klaar te maken, het zit boordevol vitamines, laag in calorieën als je een balans dag hebt en je bent de hele middag verzadigd. De salsa verde maakt het heerlijk romig (je kan het ook vegan maken door tofu te gebruiken) en de krokante tofu geeft het een extra bite. Een one-bowl salade voor een heerlijke picknick of gezonde lunch.

Broccoli salade met salsa verde

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang lunch, Salade
Porties 1 persoon
calorieën 365 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram broccoli
  • 1 paprika
  • 100 gram cottage cheese
  • een paar takje van verse groene kruiden zoals basilicum, peterselie en dille
  • 35 gram veldsla
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 gram tofu
  • peper, zout en knoflookpoeder
  • 1 eetlepel sojasaus

Instructies
 

  • Snijd de broccoli in kleine roosje en de stengel in blokjes. Stoom of kook deze in enkele minuten gaar. De broccoli moet nog wel een bite houden dus niet te lang.
  • Snijd de tofu in kleine blokjes. Marineer deze in sojasaus. Optie 1: Bak de blokjes 3-6 minuten op 180-200 graden in de airfryer. Optie 2: Bak 20 minuten in de oven op 180 graden. Schep halverwege om.
  • Snijd de paprika en bleekselderij en doe deze samen met de sla in een kom.
  • Doe de cottage cheese, groene kruiden en twee eetlepels water in de blender. Doe hier een snufje zout, peper en 1 tl knoflookpoeder bij. Meng dit.
  • Doe de broccoli in de kom en meng dit met de salsa verde. Doe de salade in een bord en garneer dit met krokante tofu.