
Bulgur met ajvar en pompoen
Ingrediënten
- 50 gram bulgur
- 1/2 paprika
- 25 gram feta
- 10 gram pompoenpitten
- 1 eetlepel ajvar
- 1/2 eetlepel sriracha saus
- 1/4 pompoen (ongeveer 300 gram)
- 1 theelepel pimenton pikant gerookte paprika poeder
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de pompoen in blokjes en doe samen met de pimenton, zout en peper in een ovenschaal en hussel dit even goed om. Plaats hierna de ovenschaal in de oven voor 20-25 minuten, tot de blokjes gaar zijn.
- Kook de bulgur in 15 minuten gaar.
- Snijd de paprika in reepjes en grill deze aan twee zijde.
- Snijd de feta in blokjes en rooster de pompoenpitten een paar minuten mee met de pompoen in oven.
- Doe alle ingrediënten in een pan en warm dit samen kort even op.
