
Gamba’s en kerrie is een heerlijke combinatie. Door de gamba’s even te marineren in de citroensap garen ze door de zuren. Dit is de zelfde bereiding als bij ceviche. Het is wel nog aan te raden om wat brood of crackers bij deze salade te serveren.
Gamba kerrie salade
Ingrediënten
- 100 gram grote garnalen of gamba's
- 35 gram gemengde sla
- 1 paprika
- 1/2 komkommer
- 125 gram cherry tomaten
- 50 gram radijs
- 1/3 rode ui
Vinaigrette
- 1 theelepel mosterd
- 1/2 sap van citroen
- 1 theelepel kerrie
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verwijder het staartje van de gamba als deze er nog aan zit.
- Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Leg de gamba's hierin en laat minimaal 15 minuten marineren.
- Snij de komkommer, radijs, paprika, rode ui en tomaten.
- Voeg alles samen. Hussel alles vervolgens door elkaar.