
Gegrilde rode kool met tahini
Ingrediënten
- 385 gram gestoomde rode kool
- 50 gram radijs
- 1 eetlepel kappertjes
- 20 gram hazelnoot
- 1/2 rode ui
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 10 gram tahini
- 4 gram edelgistvlokken
- 1/2 sap van citroen
- peper en zout
Instructies
- Stoom de rode kool zoals in dit gestoomde rode kool recept.
- Karameliseer de ui in een pan door in reepjes te snijden, 15 minuten te bakken en vervolgens nog 15 minuten bakken met de balsamico en bruine suiker.
- Gril de rode kool ongeveer 5 minuten aan beide zijde in een grillpan of in de oven.
- Meng de tahini met de citroensap, edelgistvlokken en wat peper en zout.
- Snijd de radijs in plakjes.
- Leg de rode kool op het bord. Verdeel hier de tahinisaus overheen en decoreer met de radijs, kappertjes, rode ui en hazelnootjes.
