Gegrilde rode kool met tahini

Gegrilde rode kool met tahini

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 390 kcal

Ingrediënten
  

  • 385 gram gestoomde rode kool
  • 50 gram radijs
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 20 gram hazelnoot
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 10 gram tahini
  • 4 gram edelgistvlokken
  • 1/2 sap van citroen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Stoom de rode kool zoals in dit gestoomde rode kool recept.
  • Karameliseer de ui in een pan door in reepjes te snijden, 15 minuten te bakken en vervolgens nog 15 minuten bakken met de balsamico en bruine suiker.
  • Gril de rode kool ongeveer 5 minuten aan beide zijde in een grillpan of in de oven.
  • Meng de tahini met de citroensap, edelgistvlokken en wat peper en zout.
  • Snijd de radijs in plakjes.
  • Leg de rode kool op het bord. Verdeel hier de tahinisaus overheen en decoreer met de radijs, kappertjes, rode ui en hazelnootjes.
Trefwoord radijs, rode kool, tahini, vegan, vegetarisch