Geroosterde kikkererwten met muhammara

Een heerlijke salade die ook nog eens zo klaar is. Als je tenminste al de muhammara hebt gemaakt. De muhammara kun je van te voren maken en per portie in de vriezer doen. Hierdoor heb je altijd iets lekkers voor door je salade of als dip op voorraad. Als je geen muhammara op hebt, maar wel ajvar kun je er ook een kikkererwtensalade met ajvar van maken.

Geroosterde kikkererwten met muhammara

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 1 persoon
calorieën 482 kcal

Ingrediënten
  

  • 200 gram gekookte kikkererwten
  • 50 gram muhammara
  • 125 gram cherry tomaten
  • 1/4 komkommer
  • 1/3 courgette
  • 1 rode punt paprika
  • 40 gram veldsla
  • 1/2 theelepel raz el hanout
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgette in vieren en vervolgens in plakken en doe deze samen met de kikkererwten in een ovenschaal.
  • Breng op smaak met de specerijen. Doe de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaten, komkommer en paprika’s in stukjes. Voeg alles samen met de veldsla en de kikkererwten en courgette.
  • Hussel alles vervolgens door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Trefwoord courgette, kikkererwten, muhammara, vegan, vegetarisch, veldsla