
Romig en zo verfrissend! Voor dit makkelijke gezonde koolsalade recept gebruikte ik voorgesneden kool, maar je kunt het ook even zelf raspen. Op smaak gemaakt met een super eenvoudige yoghurt dressing die in 5 minuten klaar is.
Dit is een van die recepten die altijd smaakt bij zomerse dagen, barbecues en buffetten. De dressing is op basis van yoghurt, maar je kunt er ook een veganistische koolsalade van maken. Je kunt ook de yoghurt vervangen voor een vegan aioli of voor silken tofu. Je kunt er ook nog wat rozijnen aan toevoegen.
Gezonde koolsalade
Ingrediënten
- 400 gram Gemengde kool geraspt (rode kool, spitskool)
- 100 gram wortel geraspt
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 el suiker
- 2 el azijn
- takje peterselie
- peper en zout
Instructies
- Doe de yoghurt, suiker, peterselie, azijn en wat peper en zout in een kom en meng goed.
- Doe hier de gemengde kool en wortel bij en meng.
- Laat de koolsalade minimaal 3 uur in de koelkast staan. Je kunt de salade ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren. De kool kan wel iets minder knapperig worden.