
Deze gezonde pizza is gemaakt van kikkererwtenmeel en hierdoor glutenvrij. Dit makkelijke pizza recept heet ook wel socca pizza, een soort flatbread uit Frankrijk. Het recept bestaat uit slechts 5 ingrediënten als je de topping niet mee telt. Dus of je nou vegan, vegetarisch, of pescotariër bent, je kunt de pizza helemaal naar eigen smaak aanpassen. In 30 minuten klaar, voedzaam en heel lekker. Meer trek in iets zoets? Probeer dan eens de kikkererwten pannenkoek.
Gezonde pizza van kikkererwtenmeel
Ingrediënten
- 70 gram kikkererwtenmeel
- 125 ml water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel oregano of Italiaanse kruiden
Voor de topping
- 1 vleestomaat
- Eventueel ingrediënten naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop in een kleine kom het meel, het water, 1 eetlepel olijfolie, het zout en de Italiaanse kruiden tot een glad beslag. Zet het beslag opzij terwijl de oven voorverwarmt.
- Gebruik een skillet of gietijzeren pan (die in de oven kan) en zet deze op gemiddeld vuur met wat olie.
- Doe het beslag in de pan en bak voor 1-2 minuten.
- Draai de pizza in de pan en zet de pizza (met de pan) in de oven voor 15 minuten tot de pizza goudbruin is.
- Grill ondertussen de tomaten (en eventueel andere toppings). Snijd de tomaat in plakken en grill deze aan beide zijde.
- Beleg de pizza met de gegrilde tomaat en eet smakelijk!
