
Geef deze brownies aan iemand die niet weet dat ze van zwarte bonen zijn gemaakt en ze zullen het niet door hebben. Ik heb er een keer geraspte wortel aan toegevoegd omdat dit op moest en dit was erg goed gevallen. Het geeft extra structuur aan de brownie. Laat de eieren, wortel en baking soda weg en voeg hazelnoot pasta toe en je hebt de hemelse chocolade hazelnoot pasta. Een andere cake die ik heb gemaakt van bonen is de citroencake met maanzaad. Probeer dit recept ook eens uit. Power to the beans!
Zwarte bonen brownie
Ingrediënten
- 240 gram gekookte zwarte bonen
- 10 gram cacao poeder
- 12 dadels zonder pit
- 50 gram chocolade proteïne poeder
- 2 eieren
- 125 gram ongezoete appelmoes
- 115 gram pure cacao nibs
- 1/2 theelepel baking soda
- 2 theelepel vanille extract
- snufje zout
- 80 gram geraspte wortel
- optioneel: vervang de cacao nibs voor stukjes hazelnoot
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een 8 x 8 vierkante ovenschaal met ongebleekt bakpapier en vet in met een bakspray.
- Spoel de zwarte bonen om en laat uitlekken.
- Voeg in een keukenmachine ingrediënten toe in de volgende volgorde: eieren, appelmoes, zwarte bonen, cacaopoeder, proteïne poeder, vanille extract, baking soda, zout en dadels.
- Mix het tot een gladde massa. Voeg de cacao nibs en geraspte wortel toe en meng goed.
- Giet het beslag in de ovenschaal en bak 30 minuten.
- Prik om te controleren of de brownie gaar is, met een vork of satéprikker in het deeg. Haal uit de oven en laat de brownies afkoelen. Snijd in 12 stukken.
