Groene aardappel kool salade

Groene aardappel kool salade

Een salade om je vingers bij af te likken, letterlijk als je de dressing van avocado en Griekse yoghurt proeft. Deze aardappelsalade met heel veel groente is bepaald geen straf om te eten. Slechts 380 kcal en een voldaan gevoel gegarandeerd. Daarnaast wil het oog ook nog wat en ziet het er erg appetijtelijk uit. Gelukkig smaakt hij ook nog eens heel erg lekker!

Groene aardappel kool salade

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Salade, voorgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 380 kcal

Ingrediënten
  

  • 0,5 komkommer
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 175 gram krieltjes
  • 100 gram gesneden kool (spitskool, rode kool enz.)
  • 1 rode paprika
  • 30 gram avocado
  • 75 gram sperziebonen
  • peper, zout, knoflookpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Of gebruik de airfryer om de krieltjes te roosteren.
  • Snijd de krieltjes zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn.
  • Leg deze op een bakplaat en rooster voor 25 minuten in de oven of ongeveer 5 minuten in de airfryer op 180/200 graden.
  • Snijd de sperziebonen door de helft en kook of stoom in 6 minuten beetgaar.
  • Snijd de komkommer en paprika en doe in een kom.
  • Doe de avocado, Griekse yoghurt en specerijen in een blender of gebruik een handmixer. Mix dit tot een glad mengsel.
  • Voeg alles samen. Hussel alles vervolgens door elkaar.
Trefwoord aardappel, avocado, rode kool