
Ik probeer in een week alle kleuren groente te eten. Met deze aardappelbowl heb je alle kleuren in één gerecht. Je kunt dit gerecht zowel koud als warm eten. Het is ook een heerlijke maaltijdsalade of lunch. Je kunt de sugar snaps ook vervangen voor groene asperges.
Groene aardappelbowl
Ingrediënten
- 150 gram zoete aardappel
- 115 gram aardappel
- 115 gram doperwten
- 125 gram sugar snaps
- 50 gram radijs
- 100 gram cherry tomaten
- 1/3 rode ui
- 1 theelepel mosterd
- 1/2 sap van citroen
- peper en zout
- 1/2 theelepel kerrie
- 4 gram edelgistvlokken
- 1 takje dille of een paar takjes bieslook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aardappels in blokjes en de radijs in vieren.
- Breng de in blokjes aardappel en radijs op smaak met peper, zout en kerrie. Rooster ze 30 minuten op de bakplaat in de oven.
- Breng intussen een pan met water aan de kook. Blancheer de sugar snaps gedurende 3 minuten.
- Laat de doperwten ontdooien of spoel af.
- Doe de mosterd, citroensap en edelgistvlokken in een kom en roer goed.
- Combineer geroosterde aardappelen, asperges en erwten in de kom. Snijd de cherry tomaten en rode ui en voeg deze toe.
- Meng goed en serveer direct.
