
Mexicaanse salade
Ingrediënten
- 130 gram gekookte zwarte of kidney bonen
- 2 tomaten
- 2 eetlepels jalapeño
- 1/2 avocado
- 1/2 teentje knoflook
- 1 flatbread
- 1/2 paprika
- 1/4 rode ui
- 1/4 komkommer
- 40 gram gemengde sla
- Peper en zout
- 1/2 sap van een citroen
- paar takjes koriander
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de flatbread in kleine driehoekjes zoals nachos. Doe deze voor 5 minuten in de oven. Let op dat ze niet verbranden.
- Spoel de bonen af.
- Snijd de paprika in reepjes en gril in een grillpan.
- Snijd de komkommer in stukjes en doe deze in een kom en doe daar de sla bij.
- Pureer de avocado samen met een klein beetje citroensap en wat zout.
- Pureer de andere 2 tomaten samen met de jalapeño peper, rode ui, knoflook, koriander, citroensap en breng op smaak met zout.
- Voeg de tomatensalsa toe aan de salade en bewaar nog een beetje voor de garnering.
- Voeg alles samen. Hussel alles vervolgens door elkaar. Verdeel de guacemole, de rest van de salsa en de nachos over het bord.