Mexicaanse salade

Mexicaanse salade

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Salade
Keuken Mexicaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 130 gram gekookte zwarte of kidney bonen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels jalapeño
  • 1/2 avocado
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 flatbread
  • 1/2 paprika
  • 1/4 rode ui
  • 1/4 komkommer
  • 40 gram gemengde sla
  • Peper en zout
  • 1/2 sap van een citroen
  • paar takjes koriander

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de flatbread in kleine driehoekjes zoals nachos. Doe deze voor 5 minuten in de oven. Let op dat ze niet verbranden.
  • Spoel de bonen af.
  • Snijd de paprika in reepjes en gril in een grillpan.
  • Snijd de komkommer in stukjes en doe deze in een kom en doe daar de sla bij.
  • Pureer de avocado samen met een klein beetje citroensap en wat zout.
  •  Pureer de andere 2 tomaten samen met de jalapeño peper, rode ui, knoflook, koriander, citroensap en breng op smaak met zout.
  • Voeg de tomatensalsa toe aan de salade en bewaar nog een beetje voor de garnering.
  • Voeg alles samen. Hussel alles vervolgens door elkaar. Verdeel de guacemole, de rest van de salsa en de nachos over het bord.
Trefwoord avocado, bonen, paprika, vegan, vegetarisch