Muhammara

Move over, hummus. There’s a new dip in town.

Heb je ooit muhammara geprobeerd? Het is een pittige peperdip die afkomstig is uit Aleppo, Syrië. Deze dip is een mix van hartig, zoet en rokerig met een beetje pit. We houden van een lekkere dip – vooral met een beetje pit! ​

Muhammara is een veelzijdige dip die je altijd op voorraad kunt hebben. Het kan worden geserveerd met bijna alles zoals gegrilde vis, vlees, groenten of als salade dressing zoals bij deze kikkererwten salade met muhammara. Ik smeer het ook graag royaal op een knapperig stukje flatbread. Het is heel gemakkelijk te maken en kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard. Je kunt het ook in kleine bakjes invriezen.

Muhammara

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang spread

Ingrediënten
  

  • 3 rode (punt)paprika’s
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepels granaatappelmelasse
  • 45 gram walnoten
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel pimenton gerookte paprika poeder
  • 1 rode peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Rooster de paprika’s in twee helften 20 minuten in de oven. Na 20 minuten voeg je de knoflook, rode peper en walnoten nog 5-7 minuten toe.
  •  Doe de paprika’s, rode peper, knoflook, granaatappelmelasse, licht geroosterde walnoten, tijm en pimenton in de keukenmachine en meng alles tot een grof mengsel.
  • Verdeel het over verschillende kleine bakjes zodat je porties kan invriezen.
Trefwoord paprika, vegan, vegetarisch, walnoten