
Ik probeer mijn favoriete taartjes en gebakjes om te toveren in gezonde ontbijtjes. Op een koude herfst of winter dag komt automatisch de trek naar appelgebak. Ik begin mijn dag graag goed met een uitgebreid ontbijt, want een goed begin…
Dit verlangen om gebak na te maken is vooral sterk tijdens het ontbijt. Daarom vind je tussen de ontbijt recepten ook een overnight oats voor carrot cake en cheesecake.
Natuurlijk is het volgende gebak op mijn lijst de Hollandse appeltaart. Een heerlijk ontbijt om je de hele ochtend door te helpen. Sneeuw, hagel of regen, je kunt het aan deze dag.
Liever een warme variant? In plaats van overnight uit de koekast kun je het natuurlijk een old fashioned warm havermoutje van maken. Ik vind juist de combinatie van koudere havermout en warm appel lekker.
Overnight oats appeltaart
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 30 gram proteïne poeder vanille
- 1/2 appel of 1 kleine appel
- 25 gram rozijnen of gedroogde physalis
- 10 gram lijnzaad
- 2 tl speculaaskruiden
Instructies
- Meng de havermout met proteïne poeder, 1 el speculaaskruiden en lijnzaad met ongeveer 200 ml water. Laat dit een nachtje in de koelkast staan.
- Snijd de appel in blokjes en meng dit met 1 el speculaaskruiden. Bak de appel op midden-laag vuur 2-3 minuten.
- Meng de rozijnen of physalis door de havermout. Garneer de havermout met gebakken appel.
