
Een frisse salade met een pittig randje. Je kunt deze salade heel goed een avond van te voren klaar maken en de volgende dag meenemen naar werk, studie of gewoon thuis natuurlijk. Deze salade is ook ideaal als bijgerecht of als tapa of mezze naast dips en flatbread.

Pittige tomaat-paprika salade
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 40 gram zwarte linzen
- 1/2 groene paprika
- 1/2 rode paprika
- 3 takjes peterselie
- 1/3 rode ui
- 1 eetlepel granaatappelmelasse
- 1 theelepel sumak
- 1/3 rode peper
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- peper en zout
Instructies
- Kook de linzen 10 minuten en laat afkoelen.
- Snijd alle groenten in kleine stukjes.
- Voeg alle groenten, rode peper en peterselie fijngehakt in een kom.
- Doe de sumak, granaatappel melasse, azijn, peper en zout naar smaak bij.
- Dek af en laat minimaal 15 minuten de smaken in de groenten intrekken.
