
Een herfstige pompoen salade die ook in de winter heerlijk smaakt. Met ajvar, zwarte bonen, zongedroogde tomaat en veldsla en pompoen pitten. Voor deze salade heb ik de ronde pompoen gebruikt. Deze smaakt ook het lekkerste in salades. Als het geen seizoen is voor pompoen kun je de pompoen vervangen voor ongeveer 400 gram zoete aardappel en wortel.
Pompoen salade met ajvar en bonen
Ingrediënten
- 400 gram pompoen
- 40 gram veldsla
- 90 gram gekookte zwarte bonen of 50 gram ongekookt
- 30 gram zongedroogde tomaat
- 1 eetlepel ajvar
- 10 gram pompoenpitten
- 1/2 theelepel pimenton gerookte paprika poeder
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd en schil de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm. Kruid de blokjes met pimenton en zout en peper.
- Rooster de pompoen voor 20-25 minuten in de oven.
- Spoel de zwarte bonen en laat deze uitlekken.
- Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes.
- Doe alle ingrediënten in een kom en hussel goed.
