
Een quinoa salade met veel verschillende groente en tahinisaus. Deze vegetarische gezonde salade kun je een dag van te voren klaar maken om de volgende dag mee te nemen. Zo ben jij goed voorbereid.
Heb je nog een restje groente in de koelkast die op moet? Varieer en mix & match. Wat kan een voedzame lunch toch lekker zijn!
Quinoa salade met tahini
Ingrediënten
- 40 gram quinoa ongekookt
- 75 gram doperwten
- 150 gram courgette
- 100 gram wortel
- 25 gram feta
- 15 gram pompoen pitjes
- 125 gram cherry tomaten
- ¼ komkommer
Tahini dressing
- 15 gram tahini
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
Instructies
- Breng water aan de kook.
- Kook de quinoa 10 minuten en laat afkoelen.
- Snijd de komkommer, tomaatjes en feta in kleine stukjes.
- Snijd de courgette en bak deze in een pan. Rooster de pompoen pitjes in een pan.
- Laat de doperwten ontdooien met warm water, giet af en laat uitlekken.
- Maak de dressing door alles in een potje of schaaltje door elkaar te roeren.
- Voeg alles samen. Breng op smaak met zout en peper. Hussel alles vervolgens door elkaar.
