
Rode kool met noedels en pindasaus
Ingrediënten
- 80 gram boekweitnoedels
- 120 gram rode kool
- 30 gram geraspte wortel
- 50 gram radijs
- 50 gram verse andijvie
- 1/2 paprika
- 1 stengel bosui
- 1 eetlepel jalapeño
- 20 gram pinda's
Pindasaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 15 gram 100% pindakaas
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel honing
- 10 gram tamarinde pasta
Instructies
- Maak een dag van te voren de rode kool klaar door deze in te leggen. Bekijk hoe je dit doet in het recept rode kool salade met tahini. Leg deze samen met de plakjes radijs in.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Kook of stoom de andijvie een aantal minuten tot dat de andijvie zacht en geslonken is.
- Snijd de jalapeño, paprika en bosui.
- Doe de rode kool en radijs (zonder de azijn) in een kom. Doe hier de geraspte wortel, jalapeño, paprika en bosui bij.
- Meng de ingrediënten van de pindasaus door elkaar in een kommetje. Meng de saus met de noedels en voeg daarna toe aan de kom. Je kunt het geheel koud op eten of even kort opbakken in een pan. Garneer vervolgens met de pinda's.