Rode linzen tomaten soep

Rode linzensoep met tomaten

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Soep
Porties 4 porties
calorieën 266 kcal

Ingrediënten
  

  • 175 gram rode linzen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 theelepel pimenton gerookte paprika poeder
  • 1 grote winterwortel
  • 2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
  • 20 gram pompoenpitten optioneel

Instructies
 

  • Snijd de knoflook en ui en schil en snijd de wortel in plakjes.
  • Zet een grote soeppan op laag vuur en doe een scheutje olijfolie in de pan.
  • Fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, komijn en pimenton toe en bak dit nog 30 seconden mee.
  • Voeg daarna de bouillon, linzen en wortel toe en breng dit aan de kook.
  • Kook water in de waterkoker. Maak een kruis in de onderkant van de tomaat door twee sneetjes met een mes te snijden. Leg deze in een pan en schenk het hete water er overheen.
  • Giet de tomaten af en ontvel ze. Voeg de tomaten toe aan de soep en laat nog 2 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep in kommen en decoreer eventueel met wat pompoenpitten.
Trefwoord linzen, soep, tomaat, vegan, vegetarisch, wortel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept