
Sushi bowl
Ingrediënten
- 100 gram zalm of surimi sticks
- 50 gram gemengde sla
- 1/4 komkommer
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 30 gram gort
- 50 gram radijs
- 1/2 avocado
- 60 gram edamame bonen
- 1 theelepel mierikswortel creme
Dressing
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel vissaus (optioneel)
Instructies
- Breng water aan de kook en kook de gort 10 minuten en laat afkoelen. Meng door de gort de mierikswortel creme.
- Snijd de radijs, avocado en zalm/surimi in stukjes.
- Rooster de sesam en spoel de edamame bonen af.
- Maak de dressing door alles in een schaaltje door elkaar te roeren. Meng dit met de gemengde sla.
- Voeg alles samen in een kom en doe de sesamzaadjes er overheen.
