Sushi bowl

Sushi bowl

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Salade, voorgerecht
Keuken Japans
Porties 1 persoon
calorieën 495 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram zalm of surimi sticks
  • 50 gram gemengde sla
  • 1/4 komkommer
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 30 gram gort
  • 50 gram radijs
  • 1/2 avocado
  • 60 gram edamame bonen
  • 1 theelepel mierikswortel creme

Dressing

  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel vissaus (optioneel)

Instructies
 

  • Breng water aan de kook en kook de gort 10 minuten en laat afkoelen. Meng door de gort de mierikswortel creme.
  • Snijd de radijs, avocado en zalm/surimi in stukjes.
  • Rooster de sesam en spoel de edamame bonen af.
  • Maak de dressing door alles in een schaaltje door elkaar te roeren. Meng dit met de gemengde sla.
  • Voeg alles samen in een kom en doe de sesamzaadjes er overheen.
Trefwoord avocado, edamame, gort, surimi, vis