
Tahini linzen met durum tarwe en biet
Ingrediënten
- 1 kleine sjalot
- 1 knoflookteen
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn)
- 1 tomaat
- 1 klein kopje groente bouillon
- 10 gram tahini
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- 1 theelepel zonnebloem- of olijfolie
- 150 gram gekookte linzen (of 50 gram ongekookt)
- 200 gram gekookte bieten
- 40 gram ongekookte durum tarwe
Instructies
- Laat de durum tarwe 24 uur weken in water. Kook het vervolgens 1 uur in water. Durum tarwe kun je bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt kopen.
- Snijd de sjalot en knoflook.
- Fruit de gesneden sjalot in olijfolie of bouillon tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 30 seconden.
- Voeg gedroogde oregano, gedroogde tijm en gedroogde rozemarijn toe. Kook nog een minuut.
- Pureer een tomaat met een handmixer en voeg toe.
- Voeg de linzen en groentebouillon toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen. 20 minuten als je ongekookte linzen gebruikt.
- Voeg de durum tarwe, bieten, tahini, mosterd en rode wijn azijn toe. Laat nog 2 minuten sudderen. Voeg naar smaak zout en zwarte peper toe.
