Tahini linzen met durum tarwe en biet

Tahini linzen met durum tarwe en biet

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 550 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 kleine sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn)
  • 1 tomaat
  • 1 klein kopje groente bouillon
  • 10 gram tahini
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 theelepel zonnebloem- of olijfolie
  • 150 gram gekookte linzen (of 50 gram ongekookt)
  • 200 gram gekookte bieten
  • 40 gram ongekookte durum tarwe

Instructies
 

  • Laat de durum tarwe 24 uur weken in water. Kook het vervolgens 1 uur in water. Durum tarwe kun je bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt kopen.
  • Snijd de sjalot en knoflook.
  • Fruit de gesneden sjalot in olijfolie of bouillon tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 30 seconden.
  • Voeg gedroogde oregano, gedroogde tijm en gedroogde rozemarijn toe. Kook nog een minuut.
  • Pureer een tomaat met een handmixer en voeg toe.
  • Voeg de linzen en groentebouillon toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen. 20 minuten als je ongekookte linzen gebruikt.
  • Voeg de durum tarwe, bieten, tahini, mosterd en rode wijn azijn toe. Laat nog 2 minuten sudderen. Voeg naar smaak zout en zwarte peper toe. 
Trefwoord biet, durum tarwe, linzen, tahini, vegan, vegetarisch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept