Tonijn pizza met zuurkool

Tonijn pizza met zuurkool

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang lunch
Keuken Italiaans, nederlands
Porties 1 persoon
calorieën 535 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 blikje tonijn (120 gram)
  • 1 ei
  • 200 gram zuurkool
  • 75 gram paddenstoelen
  • 40 gram zwarte bonen (droog)
  • 1 theelepel kerrie
  • groene kruiden of specerijen vers of gedroogd
  • peper en zout
  • BBQ saus (suikervrij)

Instructies
 

  • Laat de zwarte bonen 12 tot 24 uur ik water weken. Kook de zwarte bonen 45-60 minuten in ruim water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Kluts het ei in een kommetje. Doe hier de tonijn bij.
  • Breng op smaak met groene kruiden of specerijen naar keuze zoals basilicum, oregano, tijm, Italiaanse kruiden en peper en zout.
  • Verdeel het tonijn mengsel op een bak papier en maak er een rondje van. Bak 15 minuten in de oven.
  • Laat de zuurkool uitlekken en knijp het vocht er een beetje uit.
  • Snijd de paddenstoelen in stukjes.
  • Meng de zuurkool met de kerrie. Verdeel de zuurkool over de pizza, vervolgens de paddenstoelen en daarna de gekookte bonen.
  • Bak de pizza nog 10 minuten in de oven. Haal het uit de oven en doe er wat BBQ saus overheen.  
Trefwoord pizza, tonijn, vis, zuurkool