
Deze salade lijkt heel veel op de salade niçoise zoals wij die kennen uit de Franse keuken. Deze salade heb ik iets voedzamer gemaakt door er krieltjes aan toe te voegen. Een salade niçoise is een echte zomerse salade die zijn origine kent uit de Franse stad Nice. Je kunt het als lunch, maar ook heel goed als maaltijdsalade serveren. Samen met wat stokbrood en misschien een glas witte wijn.
Tonijn salade met krieltjes
Ingrediënten
- 55 gram tonijn uit blik
- 125 gram krieltjes
- 75 gram sperziebonen
- 40 gram olijven
- 125 gram cherry tomaten
- 1/4 komkommer
- 1/4 rode ui
- 40 gram gemengde sla
- 50 gram avocado
- 1/2 eetlepel kappertjes
- 1/2 sap van citroen
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 takje peterselie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de krieltjes of snijd in drieën als ze wat groter zijn. Leg deze op een bakplaat en rooster voor 25 minuten in de oven.
- Snijd de sperziebonen door de helft en kook of stoom in 6 minuten beetgaar.
- Snijd de tomaten, rode ui, olijven en komkommer in stukjes. Laat de tonijn uitlekken.
- Pureer de avocado samen met de sap van de citroen, knoflookpoeder en peper en zout.
- Voeg alles samen. Hussel alles vervolgens door elkaar en decoreer met wat peterselie.
