
Pas op, dit is verslavend. Heerlijk als dip bij wortels, komkommer of op een toastje. Ook als broodbeleg is het heel lekker. Als je nog wat over hebt kun je het ook door een salade doen of als pastasaus. Multi inzetbaar dus.
Vadouvan is een van mijn favoriete melanges. Alleen al de geur doet het water in mijn mond lopen. De kerrie-achtige kruidenmelange wordt veel bij vlees gerechten gebruikt, maar smaakt ook bij groente heel goed. Zoals door een saus voor groene groente zoals boerenkool en spruiten. De ene vadouvan is de andere niet dus zorg wel dat je het bij een goede specerijenwinkel haalt. Ik ben al jaren liefhebber van de vadouvan van Vanilla Venture.
Uienspread met vadouvan
Ingrediënten
- 1 grote witte ui
- 1 rode ui
- 1 prei
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 4 stengels lente ui of bosui
- 250 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 200 gram cottage cheese
- 1 eetlepel vadouvan
- 1 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
Instructies
- Snijd alle ui, knoflook en de prei in stukjes.
- Verwarm de olie in een koeken- of braadpan.
- Bak eerst de witte ui 3 minuten.
- Bak vervolgens de rode ui 2 minuten mee.
- Doe daarna de sjalotten, knoflook en prei erbij en bak nog 2 minuten.
- Doe vervolgens de vadouvan erbij en bak nog 1 minuut mee.
- Meng vervolgens de Griekse yoghurt, cottage cheese en het uienmengsel in een kom.
- Doe als laatste de bosui/lente-ui door het mengsel en laat een klein beetje over om de spread mee te decoreren.
