
Aioli is een heerlijke dip voor een stukje stokbrood op een warme zomeravond. Een mandje brood met aioli hoort er ook bij wanneer je tapas gaat eten. Het originele recept is eierdooiers, plantaardige olie, citroensap en heel veel knoflook. Door de ei te vervangen voor aquafaba krijg je ook de luchtigheid. De olie is vervangen door avocado, wat de dip een groenig kleurtje geeft. Een heerlijke knoflook dip waar je gerust wat rijkelijker mee mag smeren. Het is ook lekker of als salade dressing te gebruiken zoals in deze ensalada rusa met tonijn.
Vegan aioli
Ingrediënten
- 3 eetlepels aquafaba sap van een blik kikkererwten
- 1/4 avocado
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel edelgistvlokken
- 1/2 sap van citroen
- 1/2 theelepel zout
Instructies
- Plaats aquafaba in een blender of handmixer en mix gedurende 30 seconden met de hoogste snelheid tot het licht en schuimig is. Voeg alle resterende ingrediënten toe en meng goed.
