
Als zondagochtend een smaak zou hebben, dan zou het die van warme pannenkoeken zijn. Uiteraard zijn normale pannenkoeken ook heerlijk, zoals deze proteïne chocolade pannenkoeken, maar deze kikkererwten pannenkoeken mag je mij voor wakker maken. Het liefst dan wel in het weekend laat in de ochtend. Door het rode fruit in de oven mee te bakken krijg je een warme jam. Je kunt er ook voor kiezen om niet een vegan variant van een yoghurt te gebruiken.
Vegan kikkererwten pannenkoeken
Ingrediënten
- 75 gram kikkererwtenmeel of lupine meel
- 125 gram Alpro plantaardige yoghurt bosbes
- 100 gram rood fruit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Combineer in een mengkom je meel met yoghurt. Meng goed met een spatel.
- Gebruik de spatel om het beslag op het bakpapier te verdelen.
- Verdeel het rood fruit erover en bak het 20 minuten.
- Je kunt eventueel nog wat extra plantaardige yoghurt als topping gebruiken.
