Venkel- pastinaaksoep met boterbonen

Venkel- pastinaaksoep met boterbonen

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Soep
Porties 4 porties
calorieën 265 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 stuks venkel
  • 1 pastinaak
  • 1 prei
  • 400 gram gekookte boter bonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel zonnebloem- of olijfolie
  • peper en zout
  • 1 takje verse rozemarijn en/of tijm

Instructies
 

  • Snijd de prei, pastinaak en venkel in stukjes.
  • Zet een grote soeppan op laag vuur en doe de olie in de pan. Voeg de prei, pastinaak en de venkel toe en bak 5 minuten.
  • Snijd de knoflook. Doe de knoflook, rozemarijn/tijm en het laurierblaadje erbij en laat een minuutje meebakken.
  • Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat het 10 minuten koken en verwijder daarna het laurierblaadje en rozemarijn/tijm.
  • Pureer de soep en voeg dan de witte bonen toe. Laat ze kort mee verwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
Trefwoord boter bonen, pastinaak, venkel