
Quinoataart met pompoen en ajvar
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 2 eiwitten
- 600 gram pompoen ongeveer 3/4
- 1/2 theelepel cayenne peper
- 1/2 theelepel raz el hanout
- 75 gram feta
- 2 eetlepel ajvar
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
- Meng de gekookte quinoa in een kom met de eiwitten en breng op smaak met zout en peper.
- Bedek een taartvorm met bakpapier en vet deze in.
- Druk dit mengsel in de taartvorm op de bodem en tegen de zijkanten en bak in 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Breng ruim water aan de kook. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen in 20 minuten gaar.
- Giet de pompoen af en stamp tot een puree of pureer in de keukenmachine. Voeg hier de cayennepeper, zout en raz el hanout kruiden aan toe.
- Bestrijk de quinoataartbodem met pompoen puree.
- Verdeel hier de ajvar over heen. Snijd de feta in blokjes en decoreer de taart met de blokjes feta.
- Bak de quinoataart 15 minuten in de oven op 180 graden.
