Quinoataart met pompoen en ajvar

Quinoataart met pompoen en ajvar

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 70 gram quinoa
  • 2 eiwitten
  • 600 gram pompoen ongeveer 3/4
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • 1/2 theelepel raz el hanout
  • 75 gram feta
  • 2 eetlepel ajvar
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
  • Meng de gekookte quinoa in een kom met de eiwitten en breng op smaak met zout en peper.
  • Bedek een taartvorm met bakpapier en vet deze in.
  • Druk dit mengsel in de taartvorm op de bodem en tegen de zijkanten en bak in 20 minuten goudbruin en knapperig.
  • Breng ruim water aan de kook. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen in 20 minuten gaar.
  • Giet de pompoen af en stamp tot een puree of pureer in de keukenmachine. Voeg hier de cayennepeper, zout en raz el hanout kruiden aan toe.
  • Bestrijk de quinoataartbodem met pompoen puree.
  • Verdeel hier de ajvar over heen. Snijd de feta in blokjes en decoreer de taart met de blokjes feta.
  • Bak de quinoataart 15 minuten in de oven op 180 graden.
Trefwoord ajvar, feta, pompoen, quinoa, vegetarisch