Gevulde zoete aardappel

Comfort food en je gezonde vitaminebom 🍠

De zoete aardappel moet ongeveer een uur in de oven dus ondertussen kun je nog lekker je serie verder kijken. Ik combineerde ‘m met avocado, bonen, cashew crème saus en peterselie.

Zoete aardappel zit vol vitaminen en mineralen, waaronder vitamine B6, vitamine C, bètacaroteen en kalium. Goed voor je huid, immuunsysteem, hart- en vaatstelsel én goed voor de lijn .

Lekker met een salade of groente erbij.

Gevulde zoete aardappel

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 520 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 zoete aardappel ongeveer 200 gram
  • 40 gram avocado
  • 65 gram zwarte bonen
  • 1 kleine sjalot
  • 1/4 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/4 theelepel cayenne peper
  • 1 takje peterselie
  • 50 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 20 gram cashewnoten
  • 1/4 sap van citroen
  • 1/2 teen knoflook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Plaats de zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier en bak 55-65 minuten of tot een vork gemakkelijk in het vlees van de aardappel kan worden gestoken.
  • Doe de Griekse yoghurt in de blender samen met de cashewnoten, citroensap, knoflook en wat peper en zout. Pureer dit.
  • Als de zoete aardappel nog ongeveer 10 minuten over heeft, verwarm dan de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg dan de ui toe. Bak 2-3 minuten totdat de uien glazig beginnen te worden.
  • Voeg de zwarte bonen toe totdat de zwarte bonen volledig zijn verwarmd. Neem van het vuur en zet opzij.
  • Als de zoete aardappel gaar is, laat het dan iets afkoelen. Eenmaal afgekoeld, snijd de zoete aardappel open en scheur het vruchtvlees van de schil zodat de binnenkant fijngestampt en gemakkelijk uit te scheppen is.
  • Verdeel het mengsel van zwarte bonen, avocado, peterselie en cashew crème saus gelijkmatig over de zoete aardappel. Serveer direct.
Trefwoord avocado, cashew noten, griekse yoghurt, vegetarisch, zoete aardappel, zwarte bonen