Rode kool salade met tahini

Rode kool salade met tahini

Voorbereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Salade, voorgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 410 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram  rode kool
  • 100 gram venkel
  • 250 ml appelcider azijn
  • 20 gram walnoten
  • 10 gram tahini
  • 4 gram edelgistvlokken
  • 1/2 sap van citroen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak een dag van te voren de rode kool en venkel klaar door deze in te leggen.
  • Snijd de rode kool en venkel heel fijn of haal het langs de rasp.
  • Schenk hier appelcider azijn overheen en peper, zout, mosterd en suiker. Laat het een nacht staan in de koelkast. Dit kan je nog makkelijk een aantal weken bewaren. 
  • Karameliseer de ui in een pan door in reepjes te snijden, 15 minuten te bakken en vervolgens nog 15 minuten bakken met de balsamico en bruine suiker.
  • Doe de rode kool en venkel (zonder de azijn) in een kom.
  • Meng de tahini, citroen en edelgistvlokken en breng op smaak met peper en zout in een klein bakje. 
  • Meng de dressing met de rode kool en venkel.
  • Serveer de walnoten en gekarameliseerde rode ui erover heen. 
Trefwoord rode kool, tahini, vegan, vegetarisch, venkel, walnoten, wortel