
Rode kool salade met tahini
Ingrediënten
- 300 gram rode kool
- 100 gram venkel
- 250 ml appelcider azijn
- 20 gram walnoten
- 10 gram tahini
- 4 gram edelgistvlokken
- 1/2 sap van citroen
- 1 kleine rode ui
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel suiker
- peper en zout
Instructies
- Maak een dag van te voren de rode kool en venkel klaar door deze in te leggen.
- Snijd de rode kool en venkel heel fijn of haal het langs de rasp.
- Schenk hier appelcider azijn overheen en peper, zout, mosterd en suiker. Laat het een nacht staan in de koelkast. Dit kan je nog makkelijk een aantal weken bewaren.
- Karameliseer de ui in een pan door in reepjes te snijden, 15 minuten te bakken en vervolgens nog 15 minuten bakken met de balsamico en bruine suiker.
- Doe de rode kool en venkel (zonder de azijn) in een kom.
- Meng de tahini, citroen en edelgistvlokken en breng op smaak met peper en zout in een klein bakje.
- Meng de dressing met de rode kool en venkel.
- Serveer de walnoten en gekarameliseerde rode ui erover heen.
