Bloemkoolrijst met kikkererwten en broccoli

Dit gerecht met bloemkoolrijst, kikkererwten en broccoli is een heerlijk voedzaam gerecht die je snel op tafel hebt op een doordeweekse dag. De ajvar is de smaakmaker. Deze kun je ook vervangen voor harissa of muhammara.

Bloemkoolrijst met kikkererwten en broccoli

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon
calorieën 495 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 gram bloemkool
  • 125 gram gekookte kikkererwten
  • 150 gram broccoli
  • 90 gram prei
  • 1 eetlepel ajvar
  • 120 gram courgette
  • 20 gram amandelen
  • peper en zout
  • 1 takje peterselie

Instructies
 

  • Zet water op in de waterkoker.
  • Snijd de bloemkool en broccoli in kleine roosjes.
  • Doe de bloemkool in de keukenmachine. Zet deze kort aan zodat de bloemkoolrijst niet te fijn wordt, maar een korrel blijft ten grote van ongeveer rijst.
  • Doe de bloemkoolrijst in een fijne zeef en giet hier het kokende water overheen. Laat die uitlekken.
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  • Kook de broccoli beetgaar.
  • Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen en fruit dit aan in een pan. Doe er vervolgens de kikkererwten, broccoli en bloemkool rijst bij en bak dit mee.
  • Doe tot slot de ajvar, amandelen en peterselie er doorheen. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Trefwoord ajvar, amandelen, bloemkool, broccoli, courgette, kikkererwten, prei, vegan, vegetarisch