
Deze salade is ontstaan door gewoon wat ingrediënten bij elkaar te doen. Dit resulteert niet altijd in een succes, maar deze keer wel. Ik ben een echte bonen liefhebber en de sojaboon is één van de weinige voedingsmiddelen die alle 8 essentiële aminozuren bevat. Daarnaast bevat de boon veel proteïne. Ook zeewier maakt deze salade heel voedzaam door de diverse vitaminen en mineralen zoals vitamine B1. Het is een bron van calcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium en jodium. Bij de toko kun je diepvries zeewier kopen, en je kunt het op bij Crips kopen als zeewiersalade. Maar is de salade ook lekker? Probeer het zelf en deze salade zal waarschijnlijk bij je favorieten komen.
Sojabonen zeewier salade
Ingrediënten
- 100 gram gekookte sojabonen of 40 gram ongekookt
- 75 gram zeewier (vers of diepvries)
- 1 paprika
- 150 gram cherry tomaten
- 30 gram gemengde sla of veldsla
- 150 gram gegrilde aubergine en courgette
- 1 theelepel mierikswortelcrème
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel oregano of dragon
Instructies
- Snijd de paprika en tomaten. Doe deze samen met de sojabonen, sla en zeewier in een kom en meng goed.
- Maak de dressing door de mierikswortelcrème, witte wijn azijn, komijn en dragon of oregano door elkaar te roeren.
- Doe de salade in een bord en leg de gegrilde groente er boven op.
 
						 
						 
						 
						 
						